Student&Onderzoek.be
Gratis Online EnquêtesMaak & verspreid gratis de online enquête voor studie, vereniging of werk

Aanbevolen door professoren & meest gebruikt door studenten.hand FAQ
hand Direct starten met een nieuwe vragenlijst hand


FAQ

Hoeveel mensen mogen voor een enquête uitgenodigd worden?
Dit aantal is onbeperkt.

Wat gebeurt met mijn data? Worden mijn enquêteresultaten gebruikt?
We beschouwen de resultaten van een enquête als eigendom van de initiatiefnemer. Deze data worden dus niet gebruikt, we publiceren deze niet, we analyseren deze niet, en we verstrekken deze niet aan derden. De data zijn enkel en alleen van en voor jou. De enige uitzondering hierop is dat de gegevens opgeslagen worden in de database en backups daarvan, maar enkel en alleen om de website regulier te laten functioneren.

Ik wil (alleen) mijn eigen doelgroep (per email) uitnodigingen voor mijn onderzoek kan dit?
Ja, dit kan, nadat een enquête is gemaakt en gepubliceerd krijgt u van ons een link (url/internet adres). Deze kan gekopieerd worden in een email, (nieuws)brief etc.

Het adres van de enquête is enkel bij u bekend en wordt nergens gepubliceerd. Het zou dan ook erg toevallig zijn wanneer mensen per ongeluk uw enquête invullen. Wilt u een vragenlijst verspreiden via bijvoorbeeld de mailinglijst dan dient u dit expliciet aan te geven. Dit gebeurt nooit vanzelf.


Ik heb mijn enquête al gepubliceerd. Kan ik deze nu nog wijzigen?
Ik heb mijn vragenlijst gewijzigd, maar de wijzigingen staan niet op Internet?

Ja, het is altijd mogelijk een enquête aan te passen. Wanneer een enquête gewijzigd is, is het belangrijk deze opnieuw te publiceren, pas dan staat de nieuwe versie online.

Op het moment van opnieuw publiceren wordt er een nieuwe versie gestart, waarin alle nieuwe resultaten worden opgeslagen. Resultaten van voor de wijziging worden dus in een apart bestand opgeslagen. Zo blijft bekend wie welke versie heeft ingevuld.


Krijg ik alle ingevulde enquêtes per email toegestuurd?
Nee, we gaan niet tientallen of honderden mailtjes verzenden. Alle resultaten worden in een database opgeslagen en kunnen overzichtelijk vanaf de website worden gedownload. Uiteindelijk staan de resultaten in één bestand, maar blijft per respondent te zien wat deze per vraag heeft ingevuld.

Moet ik achteraf mijn scriptie insturen? De gegevens zijn namelijk concurrentiegevoelig.
Dit is niet verplicht, het is vrijwillig. We vinden het wel leuk wanneer aan ons een scriptie toegezonden wordt. Als voorbeeld voor andere studenten. Maar meer nog dat respondenten zien wat er met de door hen ingevulde enquête is gebeurd.

Ik verstuur uitnodigingen per brief en vind de link naar de enquête erg ingewikkeld.
Bij de extra diensten kan voor iedere enquête een subdomein ingesteld worden. Dit is kosteloos. Ook kan een eigen webdomein geregistreerd worden, een Enquête krijgt dan een geheel eigen .nl of .com adres. Aan deze laatste optie zijn registratiekosten verbonden; ook deze dienst is te vinden bij de extra diensten.

Ik heb meerdere bijna gelijke enquêtes. Ik wil dat mensen willekeurig een enquête te zien krijgen.
Dit kan aangeven worden bij de extra diensten en is kosteloos.

Ik heb een vraag over SPSS/Statistiek
Deze website is in eerste instantie een tool om data te verzamelen en een enquête op te stellen. Het analyseren van de resultaten is een vervolgstap. Om niet bedolven te worden onder inhoudelijk statistische vragen, die in principe los staan van de datacollectie kunnen wij deze vragen niet beantwoorden.

Hoe ziet een betaalde enquête eruit?
Bij de betaalde variant hebt u enkel en alleen uw eigen vragenlijst, zonder enige uiting daaromheen. Bij een gratis enquête staan rondom de enquête verwijzingen naar de website. Boven en onder de enquête is een balkje te zien en op de bedankpagina zijn links naar sponsoren en adverteerders te zien.

Ik wil dat bezoekers afhankelijk van een gegeven antwoord andere vragen te zien krijgen.
Dit kan met het elementje routering.

Ik heb bijzondere wensen, kan dat?
Technisch is erg veel mogelijk. De enquête-tool zelf is zo intuïtief mogelijk ontwikkeld en daarbij zijn soms niet frequent gebruikte functionaliteiten weggelaten. Wanneer u bijzondere wensen hebt of verlegen zit om specifieke functionaliteiten, neem dan vrijblijvend contact met ons! Vaak kan er veel meer dan u verwacht!


Boeksuggesties: